Ekonomi- och HR-ansvarig
Om TechWeld Sweden AB

TechWeld är ett verkstadsföretag som är verksamt inom avancerad svetsning, rörmontage, stålkonstruktioner och maskinbyggnad. Företaget har sedan starten 2016 haft en kraftig tillväxt och omsättningen 2022 var ca 70 mnkr. Företaget har ca 40 anställda. Företaget har sitt kontor i Karlshamn. Vi jobbar i projekform inom Europa.

Tjänsten
Som ekonomi- och HR-ansvarig kommer du att ha en delad tjänst mellan ekonomi och HR. Du kommer i din roll att ha det övergripande ansvaret för bolagets ekonomi- och HR-funktioner. Du kommer att arbeta både operativt och strategiskt. Du blir erbjuden en bred, omväxlande och ansvarsfull roll där du självständigt kommer att ansvara för din prioritering av arbetsuppgifter och balansen mellan aktuella arbetsuppgifter.

I tjänsten ingår bland annat följande:

  • Ett övergripande ansvar för samtliga ekonomiprocesser såväl operativt som strategiskt
  • Sköta den löpande ekonomihanteringen, såsom löpande bokföring & kontering av leverantörsfakturor för omkostnader, betalningar och avstämningar
  • Upprätta bokslut och årsredovisning
  • Arbeta med budget och prognos
  • Ekonomisk uppföljning och analys
  • Ansvara för, upprätta och se till att vi följer de HR-processer, rutiner, lagar och regler som krävs av ett företag i vår storlek och bransch
  • Hantera personadministration mot Skatteverket och Försäkringskassan vid utlandsprojekt
  • Vara sakkunnig inom HR-området t.ex. gällande kollektivavtal och arbetsmiljöfrågor
  • Personaladministration och vid sjukdom backup till lönekörning
  • Ansvara för förvaltning och utveckling av företagets affärssystem och lönesystem

Vem är du?
Du som söker måste ha relevant utbildning inom ekonomi. Det är meriterande om du även har en relevant utbildning eller erfarenhet inom HR. Kan också räcka med ett genuint intresse som utvecklas.

För att axla rollen tror vi att du har flerårig erfarenhet av att arbeta både operativt och strategiskt med ekonomi inom verkstadsindustrin. Du har tidigare haft en roll med helhetsansvar där du arbetat med redovisning, bokslut, årsredovisning, budget, analys och lön. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektredovisning, då bolagets verksamhet är projektstyrd. Det är meriterande om du tidigare haft HR-ansvar men det viktiga är att du har ett stort intresse av att utvecklas inom HR.

Vi söker dig som är dynamisk, flexibel och positiv. I ditt arbetssätt är du noggrann, strukturerad och har lätt för att samarbeta. Du gillar att ha mycket på gång samtidigt och har förmågan att prioritera din arbetsdag.

Anställningsinformation
Start: Omgående eller enligt överenskommelse
Varaktighet: Tillsvidare – provanställning kan komma att tillämpas
Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2024-01-31

Kontaktperson
Jonas Nordsten, 0761-078062

Maila din ansökan till HR hr@techweld.se