Maskinbyggnad

När det gäller maskinbyggnad har vi möjlighet att hjälpa dig få fram den perfekta maskinen för dina behov. Vi täcker här både konstruktion, tillverkning och CE-märkning av olika specialmaskiner.

Vi konstruerar de mekaniska funktionerna, det programmerbara styrsystemet, det elektriska systemet och maskinens säkerhetssystem.

Som ett exempel har vi konstruerat en automatisk maskin för trall-tillverkning.

I detta fallet var det en unik del i en större kedja som skulle tillverkas. Vi har då, i samarbete med kunden, arbetat fram en ritning för funktionen. När allt förarbete var klart och godkänt påbörjades arbetet med själva stommen. Material kapades och svetsades samman i vår verkstad. På de delar som behövde bearbetas i CNC-fräs lämnades uppdraget till vår samarbetspartner för färdigställande.

När alla delar var klara monterades maskinen samman i vår verkstad. När vi kontrollerat att alla delar fungerade korrekt flyttades maskinen till slutkund. Väl hos slutkund monterades det programmerbara styrsystemet och all elektronik till maskinen.

Maskinen kunde sedan provköras för godkännande av kund och vår ansvarige för projektet.

Har du en funktion som behöver effektiviseras eller utvecklas hjälper vi dig gärna med att se över vilka lösningar som kan passa just din verksamhet. Vi är positivt inställda till att utmana oss själva och vår verksamhet. Nya utmaningar för vårt företag framåt.

Techweld-styrsystem-maskinbyggnad-CNC
Techweld-Maskinbyggnad-CNC-maskin
Techweld-trall-tillverkning-CNC-maskinbyggnad